Informatie rondom nieuwbouw All-in carwash

Besprekingsverslag
Bestuur Parkmanagement Pannenweg en All-in Carwash Nederweert

Nederweert 13 augustus 2020.

Binnenkort ook gevestigd op ons Bedrijvenpark : All-In Carwash Nederweert
In navolging van de All-In Carwash Echt zal binnenkort gestart gaan worden met de bouw van een vergelijkbare autowasstraat op de laatste kavel van het Bedrijvenpark : grenzend aan de afrit van de A2. De initiatiefnemers zijn goed bekend met Bedrijvenpark Pannenweg en zijn al jaren lid van onze Vereniging. Mede gelet op de opgedane goede ervaringen en de mogelijkheden op ons bedrijvenpark hebben de initiatiefnemers van All-in Carwash doen besluiten hun reeds aanwezige onroerend goed op het park uit te breiden.
De Gemeente Nederweert (in samenwerking met O.B.P.) heeft vergunning verleend op basis van reeds lang geldende voorwaarden en regelingen.
Het Bestuur van Parkmanagement heeft na volledige inzage van alle stukken geconcludeerd dat aan alle voorwaarden en richtlijnen is voldaan en dat zij
All-in Carwash van harte welkom heten op ons bedrijventerrein.

All-In Carwash
Wast binnen 6 minuten uw auto in de langste autowasstraat van Nederland.
De volautomatische wasstraat bestaat uit een 72 meter lange wasstraat waar geavanceerde machines uw auto aan de buitenkant wassen en voorzien van diverse waxen en glansstoffen. Dit gebeurt op de meest duurzaam mogelijke manier. Zo wordt er gebruik gemaakt van Osmose water, wat geen schadelijke bacteriën, chloor, kalk, zouten of metalen bevat. Dit Osmose water pompen we op van een diepte van 149 meter. Daarna volgt er een zuivering proces waar we het water ontdoen van kalk, zouten en metalen. Hierdoor blijven er geen opgedroogde strepen of druppels achter. Ook wordt een gedeelte van het gebruikte water gefilterd en hergebruikt. Verder maakt Carwash gebruik van “eigen” stroom. Op het dak van de carwash komen circa 1000 zonnepanelen die ruimschoots aan de eigen behoeften voldoen.
De state-of-the-art wasbogen en wasapparaten gaan in 6 minuten de gehele buitenkant van uw auto af.
Wachttijden? Deze carwash is in staat 100 auto’s per uur te wassen.
Binnen de Carwash is er ook ruimte om de auto’s te stofzuigen. Hiervoor zijn 28 aparte parkeerplaatsen in het pand ingericht.

Terrein oppervlakte en doorstroming
Het terrein is 8.765 m2 groot en wordt voor 3.170 m2 bebouwd. Naast een 50-tal parkeerplaatsen biedt het terrein meer dan voldoende ruimte voor een veilige en snelle afwikkeling van de bezoekers. De dubbele toegangsweg tot de wasstraat is ruim 130 meter vanaf de ingang van het terrein. Dit geeft voldoende ruimte om op eigen terrein circa 40 tot 50 auto’s te kunnen “bufferen” voordat ze gewassen worden. Daarbij heeft de 72 meter lange wasstraat een capaciteit van 100 auto’s per uur.
De bezoekers aantallen liggen ,afhankelijk van het weer , op werkdagen tussen de 200 en 300 stuks. Op zaterdag liggen deze aantallen, ook afhankelijk van het weer, op 400 tot 500 stuks. Op zondag liggen deze aantallen tussen de 200 en 400 stuks.

Naar aanleiding van bovenstaande hebben wij als Bestuur kunnen vaststellen dat zelfs op piekdagen de situatie niet zal leiden tot een gebrek aan ruimte op het eigen terrein, waardoor een verkeersonveilige situatie (“parkeren” op de openbare weg) op de Platinastraat niet zal ontstaan .

Openingstijden
De openingstijden van de All-in Carwash zijn op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur. Op de zaterdag is dit van 08.00 tot 18.00 uur en op de zondag van 09.00 tot 17.00 uur
Het Bestuur heeft besloten om de openingstijden van de slagboom naar aanleiding van bovenstaande openingstijden enigszins aan te passen en heeft uitdrukkelijk aangegeven dat deze openingstijden strikt dienen te worden nagekomen.

Veiligheid
In overleg met het Bestuur is als volgt overeengekomen:
Een goede en duidelijke bewegwijzering inclusief voorgeschreven snelheid vanaf de entree van het Bedrijvenpark naar All-In Carwash én vervolgens van All-In Carwash naar de uitgang zal niet alleen de verkeersveiligheid bevorderen doch voorkomt ook het doelloos rond blijven hangen in dit gebied.
All-in Carwash zal zorgdragen voor de correcte bewegwijzering.

Zwerfafval
Binnen en buiten de Carwash staan er voldoende, goed zichtbare afvalbakken. Daarnaast worden er grondige instructies aan het personeel gegeven om zwerfaval geen zorgaspect te laten zijn.